Trendy Mama - A Style Guide!

Som høygravid har jeg erfart at det ikke er så mye "trendy" tøy til gravide å finne i butikker. Det nærmeste jeg har funnet er kanskje H&M sine dongribukser, eller noen plagg fra nettstedet Asos eller Mamalicious.

Jeg tenkte derfor å sette sammen en liten miniguide for å gi dere gravide der ute litt inspirasjon om hvordan man fortsatt kan beholde sin personlige stil gjennom svangerskapet selv om utvalget av mammaklær kan være nokså dårlig til tider.

 

LITT INSPIRASJON <3

 MINE TIPS!

"Oversized" og "Stretch" er din beste venn! 

"Ja, man går jo så klart opp et par størrelser når man er gravid, men hvorfor ikke bare kjøpe plagg et par størrelser over det man normalt bruker da? Slik kan man faktisk fortsette å kjøpe klær i de butikkene man liker og ikke minst er utvalget større. I tillegg er det god hjelp i plagg som er laget av stretch! Så klart begrenses det ofte til topper, kjoler og overdeler, men det gjør ganske så mye med helheten i et antrekk!"

- Bruk skjorter, jakker, cardigans og blazere åpne over en mammatopp eller kjole. Man kan også kjøpe cardigans og skjorter et par størrelser større for å kunne lukke dem

- Bukser med stretch i livet kan fint brukes gjennom svangerskapet, men jo lenger man kommer og jo mer magen vokser kan det være lurt å gå for low-rise bukser med både knytting og stretch  ;)

- Jumpsuits har jo lenge vært en trend, da det ikke er like stort utvalg i mamma-avdelingene, kjøpte jeg likeså greit inn et par vanlige i to størrelser større for å få plass til magen.

- Unn deg noen fine topper eller kjoler i stretch, en kjole som går til knærne normalt kan ofte brukes over leggings eller bukse som topp når magen har vokst litt

- Oversized gensere og tunikaer er fortsatt like fine på om man er gravid

 

Basic plagg er et must

"Mamma-leggings, tanktopper. singlets, basic t-skjorter og ikke minst mamma jeans har reddet mine "bad-dressing-days" gang på gang gjennom hele svangerskapet"

- Alle basic plagg kan gjøres mer spennende ved å sette dem sammen med plagg som enten har en annen farge, struktur, mønster eller ved å legge til spennende tilbehør! Lek deg fram!

- Gjennom så og si hele svangerskapet har jeg brukt gode lange tanktopper istedenfor dyrere versjoner som heter "mammatopper"

- Invester i et par gode og behagelige mamma-jeans, kanskje i forskjellige farger eller stiler så har du litt å variere med

 

Vær stolt, vis fram magen!

"Ikke vær redd for å legge fokus på mageregionen, hvorfor bruke badedrakt for gravide når man fint kan bruke vanlig bikini og se likeså flott ut?"

- Bruk stramme, men allikevel lange nok topper under en cardigan eller blazer, dette gir et tøft uttrykk

- Ikke vær redd for å bruke stramme kjoler, det ser både elegant og klassisk ut!

- I en tid hvor magetopper og "cropped" tops er super "IN", hvorfor ikke bare slenge deg på trenden du også? Hvem har sagt at en gravid kvinne ikke kan bruke magetopper? Bruk det sammen med et pencil-skirt hvor du trekker skjørtet litt over den bredeste delen av midjen og vips, det lille mellomrommet mellom skjørtet og toppen gjør at antrekket ser mer classy ut enn tacky ;)

 

Accessories it!

"Tilbehør kan - når det gjelder alle antrekk - ta både helhet og uttrykk til nye høyder."

- Bruk belter over magen (istedenfor i livet) for å fremheve gravide-magen, eller pynt med bånd og lag en sløyfe.

- Sett personlig preg på et "basic" antrekk ved å bruke smykker og tilbehør som fremhever din personlige stil eller setter farge på antrekket

- Pynt opp antrekket med både sko, skjerf og hatter, bruk fantasien og slå deg løs

- Har man en dårlig dag? Pytt på noen råe solbriller da vel ;)

 

Fokus på Hår og Makeup

"Er man sliten og trett, kvalmen, og har mye svangerskaps-plager, er det ikke alltid like enkelt å føle seg som den peneste i gata. I tillegg er kanskje ikke overskuddet på plass til å bry seg så mye om verken stil eller utseende. Tro meg, jeg har hatt de dagene. Men, Bare det å sette opp håret i en enkel donut-frisyre og legge litt foundation samt mascara kan få en til å føle seg både friskere og mer attraktiv på null-komma-niks! Det er lov å jukse litt selv om du er gravid  ;)"

- Lær deg noen enkle hår-oppsett og frisyrer som ikke krever all verdens, et tips er å alltid ha et par hårstrikker, fliseklemmer og en hår-donut tilgjengelig

- Om du ikke orker å bruke mye tid på makeup kan det være godt å vite at det skal ikke så mye mer til enn litt foundation, pudder, mascara og en øyenbrynsblyant til for å forandre et trøtt ansikt til et ganske så opplagt et, prioriter heller dette før du tenker på eyeliner og øyenskyge

- Er du typen som liker å skille deg litt ut og har overskuddet så er det ingenting i veien for å legge en dramatisk eyeliner eller rød leppestift for å få fokuset over på ansiktet. Når det kommer til hår, kan man jo bruke hår-accessories som blomsterkranser eller hårbånd.

 

Komfort + Stil = Utstråling

"Tenk både på komfort og stil når du velger antrekk. Føler du deg fin og komfortabel i antrekket er sjansen stor for at utstrålingen din gjenspeiler dette. Spør deg selv om skoene er komfortable til å bære den ekstra magevekten samtidig som at de ser fine ut sammen med resten av antrekket."

- Behagelige bukser og sko er Alpha-Omega når det kommer til komfort når en er gravid, sats heller på  en "finere" overdel eller tilbehør for å pynte opp antrekket.

- Gå til innkjøp av noen myke cardigans, ponchoer og kinomos, de er superbehagelige å ha på seg samtidig som de ser veldig bra ut. Bruk eventuelt et belte over magen for å "piffe" opp antrekket!

- Du kommer langt med en god kroppsholdning og stort smil, bær graviditeten som en gudinne!

- Vær stolt over graviditeten, husk du stråler! Ikke vær redd for å vise det!

 

 

NOEN FAVORITTER FRA ASOS 

7

// 1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER // 5. HER // 6. HER //

// 7. HER // 8. HER // 9. HER // 10. HER // 11. HER // 12. HER //

 

NOEN FAVORITTER FRA H&M// 1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER // 5. HER // 6. HER //

 

NOEN FAVORITTER FRA MAMALICIOUS // 1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER // 5. HER // 6. HER //

 // 7. HER // 8. HER // 9. HER // 10. HER // 11. HER // 12. HER //

 

Håper virkelig tipsene falt i smak :D Stor klem fra meg :D

 

#tips #trend #mote #blogg #mamma #mammablogg #familie #mammaklær #stil #styling #foto #kollasj #skjønnhet #velvære 

8 kommentarer

spisogspar

19.07.2015 kl.15:37

Så mye fint til gravide :))

Charlene N. Nedrum

19.07.2015 kl.15:51

spisogspar: Mhm!! :D det er mye man kan gjøre om man bare er litt kreativ ;) :D

kristinerosok

19.07.2015 kl.18:33

Så mange flotte gravid-antrekk :)

Charlene N. Nedrum

19.07.2015 kl.18:49

kristinerosok: Ja ikke sant? :D

TheFashionNoob

23.07.2015 kl.13:03

så fine <3

Charlene N. Nedrum

01.08.2015 kl.18:06

TheFashionNoob: jaaa ikke sant?? :D

Maya Izabella

28.10.2015 kl.15:06

veldig fin inspo =)

takk!

Charlene N. Nedrum

30.10.2015 kl.14:55

Maya Izabella: bare hyggelig :)

Skriv en ny kommentar

Charlene N. Nedrum

Charlene N. Nedrum

29, Stavanger

// LIFESTYLE // FASHION // BEAUTY // INTERIOR & DIY // INSPIRATION // MAKEUP & STYLING // LOVE // LIFE // FAMILY //


Instagram

Kategorier

Arkiv

hits