En STOR (men liten) Nyhet <3 - En fortelling om det å ikke vite <3

Det har vært lite blogging på meg den siste tiden, men nå kan jeg endelig fortelle hvorfor :)

De siste 4 månedene har jeg vært veldig dårlig fysisk men aldri følt meg bedre mentalt! grunnen er ganske enkelt og greit at vi venter en liten baby i begynnelsen av august!!! :D

Det har vært oppturer og nedturer i svangerskapet allerede, men mest av alt ren lykke <3

Da jeg fant ut at vi ventet barn, ble jeg overlykkelig, endelig skulle det skje noe positivt i livet vårt og vår nærmeste familie etter flere tøffe år med sykdom og dødsfall i familien. Nå skulle vi få et nytt familie-medlem som kom til å bringe større glede enn noe annet.

Dessverre ble lykken snudd raskt da vi var på tidlig ultralyd og det ble påvist stor unormal nakkefold på barnet..... Vi fikk beskjed om at dette kunne bety at barnet dessverre ikke var helt friskt..... 

Tankene og følelsene strømmet på, men mest av alt bekymringene.... Dette skulle jo være en bra ting, en ny start, et nytt og lykkelig kapittel i livet, eller? Hva om? Hvis? Og Hvordan? Alt var bare et stort spørsmål. Et spørsmål om at dette ønskede barnet hadde det bra, kom til å ha et bra liv. Hva vi kunne, burde og måtte gjøre i den situasjonen vi var i. Vi fikk tilbud om utvidet fosterdiagnostikk, som vi takket ja til.

Etter flere måneder med ekstrem svangerskaps-kvalme og flere turer på legevakten og sykehuset ble vi i all hast sendt til Trondheim for å ta en utvidet ultralyd og morkake-prøve.

Selve prøve-takingen gikk forsovet greit, Det var heller alle bekymringene som fulgte med, risikoen for spontan abort og ukene etter som var verst.

Jeg fikk beskjed om at risikoen for spontan abort avtok etter 2 uker etter selve prøven, men svaret på om barnet hadde kromosonfeil eller andre alvorlige sykdommer ville jeg få svar på ganske kjapt. Men jeg måtte også huske på at det kunne være en indikasjon på hjertefeil og hvis alt var bra på selve morkake prøven ville jeg få nøye oppfølging fra sykehuset her hjemme i Stavanger og jevnlige kontroller. Akkurat nå håpet jeg jo naturligvis på det beste. Det kunne jo også være at alt var helt fint. Men indikasjonen på ultralyd målingene var ikke så bra. Men samtidig så var jo blodprøvene mine helt fine? Hva skulle jeg tenke, føle og ikke minst hva skulle vi gjøre, Hva hvis? Og hvordan kan en glede seg over noe man ikke vet utfallet av? Magen hadde allerede begynt å vise og jeg var et godt stykke over de 12 ukene hvor man som regel forteller familie og venner den gladelige nyheten, noe jeg også hadde gjort..... Det var mye å forholde seg til på kort tid, og balansegangen mellom å glede seg og håpe på det beste til å mentalt forberede seg på det verste var kanskje den største utfordringen.

Heldigvis,

Så kom telefonen fra Trondheim om at alt var bra med barnet, og om jeg ville vite kjønnet? "Ehh JA!!! såklart!" brøt jeg ut i latter i telefonen: Dere får en gutt, fikk jeg til svar. Lykkerusen var raskt tilbake og det første jeg gjorde var å ringe min samboer og familie! "Alt er bra med babyen! OG VI FÅR EN GUTT!!!!!!!"

Jeg visste allikevel at det fortsatt var en sjanse for spontan abort og hjertefeil, men jeg hadde en god magefølelse og håpet på at de neste ukene skulle gå så fort som mulig. 

Etter et par uker hadde heldigvis ingenting skjedd og det var tid for en sjekk på fødepoliklinikken for å se alt så greit ut i forhold til hjertet på den lille.

Det ble den "første" og beste Ultralyden, hvor jeg virkelig følte jeg kunne glede meg over den lille i magen. Jordmor sa at alt så veldig flott ut, gutten hadde alle hjertekamre, det slo fint og i tillegg var barnet godt utrustet med alt av fingre og tær, nyrer og lårben var på plass, og småen så virkelig ut til å kose seg inni der med å sutte på begge tomlene om en annen. Han hadde nok bar spilt oss bekymrede foreldre et lite (stort) puss. ;)

Jeg kunne ikke vært mer lykkelig!

Endelig kunne jeg virkelig gå hjem å glede meg 110% over det lille "nurket "som lå i magen og sprellet rundt. Det var en trygghet å vite at vi ville få god oppfølging videre for å sjekke hjertet jevnlig. Magefølelsen min sa at alt var bra. Det var på tide å fortelle familie og venner den gode nyheten. 

 

 

#minhistorie #gravid #mamma #blogg #mammablogg #abort #spontanabort #fosterdiagnostikk #ultralyd #1trimester #baby #barn #nyhet #helg #hverdag #foto #bilde #helse #familie

19 kommentarer

Stine Eline

22.02.2015 kl.02:32

Såbra at alt står bra til med babyen deres! Gratulerer så mye, håper måndene frem til fødselen går bra:)
Åh, så godt å lese at alt er bra! Masse lykke til! Du har utrolig mye å se frem til! <3

Charlene N. Nedrum

22.02.2015 kl.18:00

Stine'Anette: Tusen takk! Ja jeg også :D har en god magefølelse at dette går bra :D

Charlene N. Nedrum

22.02.2015 kl.18:01

sandrakaggerud.com: tusen hjertelig!! ja vi gleder oss kjempemasse :D <3

Anna

22.02.2015 kl.19:19

Charlene, gratulerer !!! Så bra at alt er i orden og at du fikk bekreftet det ! Jeg forstår deg veldig godt. Jeg måtte selv reise til København for en faglig vurdering siden det ikke var et slikt tilbud her hjemme.

Charlene N. Nedrum

22.02.2015 kl.19:22

beautyroom: tusen hjertelig! ja det var fantastisk og få bekreftet! nå er det ren lykke :D <3

Veronica S

22.02.2015 kl.19:52

SÅ MORO!! Grattis

Charlene N. Nedrum

22.02.2015 kl.19:53

Veronica S: jaaa! hehe, tusen takk :D

Mamma som 16

22.02.2015 kl.20:05

Gratulerer så masse! Så utrolig koselig :-)

Charlene N. Nedrum

22.02.2015 kl.20:15

Mamma som 16: tusen takk :D

Linn Victoria Grindberg

22.02.2015 kl.20:22

Så koselig! Gratulerer :D

Linnea

22.02.2015 kl.20:22

Åh, sånne lykke historier er helt fantastisk! Masse lykke til og gratulerer!! :)

Charlene N. Nedrum

22.02.2015 kl.20:57

Linn Victoria Grindberg: Tusen takk :D

Charlene N. Nedrum

22.02.2015 kl.20:57

Linnea: tusen hjertelig! :D <3

Jeanette Bergeløkken

24.02.2015 kl.16:49

Gratulerer så mye, og så bra alt sto fint til med lillemann! :) Venter selv en liten gutt i mai <3

Charlene N. Nedrum

24.02.2015 kl.23:09

Jeanette Bergeløkken: å så koselig!!! <3 tusen takk for det :D

Silje

25.02.2015 kl.09:39

Gratulerer med den lille i magen først og fremst :)

Og så bra at alt står fint til med den lille, det må ha vært utrolig skummelt å stå midt i all usikkerheten.

Selv har jeg termin 10. august og kjenner meg igjen i bekymringer og glede, på vår første ul var alt heldigvis bra, og nå er det en uke til ordinær ul og jeg kjenner at jeg begynner å bli litt nervøs igjen :P

Jeg tror vi gravide har lett for det å bli nervøse..

Håper du kommer til å blogge om graviditeten, er så koselig å følge noen som er omtrent likt på vei som meg :)

Charlene N. Nedrum

25.02.2015 kl.15:07

Silje: ja ikke sant? :D jeg kommer nok absolutt til å blogge om graviditeten framover :) så da blir det jo litt andre temaer på bloggen også :) masse lykke til på ordinær ul! <3

kristinerosok

26.02.2015 kl.00:09

Så spennende! Gratulerer :)

Skriv en ny kommentar

Charlene N. Nedrum

Charlene N. Nedrum

29, Stavanger

// LIFESTYLE // FASHION // BEAUTY // INTERIOR & DIY // INSPIRATION // MAKEUP & STYLING // LOVE // LIFE // FAMILY //


Instagram

Kategorier

Arkiv

hits